Почетна / Занимљивости / Тачка, тачка, тачкица…
g tačka1 - Тачка, тачка, тачкица...

Тачка, тачка, тачкица…

Годинама се клиторис сматрао окидачем задовољства код жена, међутим не тако давно и ова зона је била велики табу.gtacka - Тачка, тачка, тачкица... Прво место свакако заузима фамозна Г тачка названа по немачком гинекологу Ернсту Графенбергу, који је открио још давне 1950. године. Своју популарност Г тачка стиче тек 1980. године од стране сексолога који су тврдили да се стимулацијом Г тачке постиже веома јак оргазам код жена, па чак и женска ејакулација. Управо из ових разлога, проналажење Г тачке се претворило у потрагу за “Светим гралом” женског задовољства. Сунђерасто ткиво полне жлезде (познато као Г-тачка) , пасуљастог облика, аналогно мушкој простати, налази се негде око 2,5 до 3 цм од вагиналног отвора на предњем спољашњем зиду вагине. Због своје структуре Г тачка се увећава при дотоку крву, односно у приликама када бива стимулисана.
Занимљиво је међутим, како су стручњаци открили, да не реагују све жене на стимуланс Г тачке исто односно оргазмом. Како истраживања потврђују код неких жена може да се деси изостанак реакције или чак и благ непријатан осећај при стимулацији Г тачке.

Са друге стране опет, италијански истраживачи су “доказали”, да она као таква заправо и не постоји. Ствар је у томе што је за комплетно уживање у сексу, крунисано снажним оргазмом, задужено читаво једно подручје, које су они назвали клитоуретровагинални комплекс (скраћено КУВ).

g ruza 350x185 - Тачка, тачка, тачкица...Да би жена доживела врхунац, неопходна је стимулација читавог интимног подручја. Важно је обратити пажњу како унутрашњост вагине и клиторис, тако и с унутрашње стране надраживати мокраћни канал.
Захваљујући савременим дијагностичким методама, међу којима је и ултразвучно снимање, тим истраживача с Тор Вергата универзитета у Риму, на челу с професорком ендрокринологије и сексологије Емануелом А. Жанини дошли су до нових резултата о томе шта се заправо дешава са женом током сексуалног чина.

– Вагина представља једно живо, активно ткиво и, зарад здраве сексуалности сваке жене, важно је приступати јој с дужним поштовањем – поручила је докторка.

Да ли Г-тачка постоји или не, на вама је да одлучите. Важније од тога је да уживате, да истражујете сваку тачку на телу вољене особе, јер  додирнута драгим прстима, уснама, а и другим деловима тела, свака постаје тачка Г.

Јесте ли чули да и мушкарци имају своју тачку Г?

Зато вам препоручујем, што чешће обављајте међусобне претраге и потраге и задовољство неће  изостати.

g orgazam 350x185 - Тачка, тачка, тачкица...

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …