utorak, 21. maj, 2024
Nepristojno fine stvari


Danica Krstić – vila iz Šumadije

autor Plavušin Kutak , u 10 pitanja za... , 22. septembar 2019. Oznake: , , , ,

Legenda kaže da, kada je Bog krenuo da deli muzički talenat po Srbiji, džak mu se pocepao iznad Kragujevca. Jedna od tih srećnih dobitnica je i naša sagovornica Danica Krstić, u šta su mogli da se uvere slušaoci još od njenih prvih nastupa.

Danica Krstić a.j. Photography
Danica Krstić a.j. Photography

1. Počinjemo sa Evrovizijom. Jednom si pokušala sama, pa si otišla sa Balkanikom. Nameravaš li da i treći put okušaš sreću?

Trenutno mi je prioritet Muzička akademija. Često razmišljam o Evroviziji i mislim da sam sazrela da sama predstavljam svoju zemlju. Za takav događaj mora da se složi mnogo kockica. Pesma treba da bude mnogo dobra, treba imati dobar tim i mnogo drugih stvari. Evrovizija je institucija za koju osoba mora da bude najviše psihički spremna.

2. U poslednje vreme snimila si nekoliko dueta. Koji ti je najdraži? Uzgred, mi navijamo na muški duet, jer nam se najviše svideo.

Nisam snimila nijedan duet, sem sa Šejlom iz Divanhane. Sve ostalo su bili nastupi uživo.Duetska pesma sa Divanhanom će se naći na mom novom CD-u koji se već uveliko priprema. Volim da pevam duetske pesme sa kolegama koji imaju dobre vokalne sposobnosti. Obično se takve duetske pesme svide širem auditorijumu.

3. Dokle si stigla sa školom, studiranjem i kakvi su ti planovi za budućnost – možda solo karijera, pedagoški rad ili nešto sasvim treće?

Pauzirala sam treću godinu na akademiji (zamrzla) upravo zbog obaveza prema Evroviziji. Sada završavam treću godinu muzičke akademije i nestrpljivo čekam četvrtu kako bi je završila i posvetila se svojoj karijeri. U budućnosti sebe vidim u svojoj struci i svemu što je posvećeno tradicionalnoj muzici i očuvanju naše tradicije. O nečemu trećem nisam još uvek razmišljala.

Danica Krstić a.j.Photography
Danica Krstić a.j.Photography

4. Koja ti muzika po tvom mišljenju najviše leži – da li je to etno kojim se baviš i studiraš i po kome si i postala poznata; ili je to možda pop u kom si se veoma uspešno oprobala ili pak više neki rok u maniru obrade „Lepe li su nano Gružanke devojke“?

Uvek sam sebe doživljavala kao osobu koja neguje našu tradicionalnu pesmu. Sada se trudim da sve te pesme koje pevam zavole mlađe generacije i kako bi se opet pojavila neka “mala Danica” koja bi nastavila istu misiju koju ja sprovodim. Sve osim tradicionalne muzike mogu da nazovem “muzičkim izletima” koji su mi doneli neka nova iskustva i poznanstva.

5. Kako podnosiš ovakav tempo rada, turneje. Deluješ uvek sveže i odmorno. U čemu je tajna?

Tajna je u dobroj organizaciji i timu koji me prati. Veliki je broj ljudi koji se ne vidi u javnosti, a vrlo su bitni i mnogo mi pomažu da budem upravo sveža i odmorna. Ne bih da pominjem poimence saradnike ali u timu je PR za medije, organizator protokola koncerata, bend koji sve navežba bez mog prisustva, standardni vozač i ceo tim vezuje jedna pozitivna atmosfera, druženje i mnogo dobre muzike.

Danica Krstić - selfi
Danica Krstić – selfi

 6. Imaš li uopšte slobodnog vremena i kako ga trošiš?

Sa slobodnim vremenom ne mogu da se pohvalim. Kada su ispitni rokovi odložim i poneki nastup što mi padne veoma teško zbog ljubitelja moje muzike. Iako sam u Beogradu koji ima divne kulturne sadržaje, najviše vremena provodim u mom stanu i restoranima u blizini stana. Tu se viđam sa prijateljima i uživam uz kafu sa njima.

7. Pošto živiš na relaciji Kragujevac-Beograd, koja su ti u ovom gradovima omiljena mesta za izlaske?

Konkretno, ne postoji neko određeno mesto na koje izlazim. Ja sam pristalica teorije da nije bitno gde si nego sa kim si. Mnogo mi je bitnije da sam sa osobama pored kojih se dobro i prijatno osećam nego da budem na nekom mestu bez pravih prijatelja.

8. Ono što zanima posebno tvoju mušku publiku je – imaš li dečka (za ime ne pitamo) i kakav mora da bude muškarac koji može da osvoji tvoje srce?

Nikad nisam mešala javni i privatni život. Mislim da je to dobar način da imam svoj mir i privatnost koju čuvam za sebe.

9. Ko pomaže Slađani u spremanju ajvara, ti ili Dejan?Danica Krstić

Upravo dok pišem odgovore na Vaša pitanja stiglo mi je nekoliko slika od tate i mame. Spremanje zimnice je u toku, ali ja sam nažalost u Beogradu, a roditelji u Kragujevcu. Najviše volim kada smo svi zajedno i radimo porodično uz pozitivnu energiju i poneku pesmicu. U ovom slučaju tata Dejan sprema neke zimske salate koje obožavam, a ujedno i pomaže majka Slađi oko ajvara.

10. I na kraju pitanje koje je u skladu sa našim kutkom Kutkom – da li bi se ofarbala u plavo i zašto ne bi?

Nisam razmišljala o promeni boje kose. Ja sam pristalica prirodne boje kose, bar dok je osoba mlađa. Svakom svoja boja kose lepo stoji, posebno kada zna da je nosi. Ja sam izrazita crnka i mislim da mi plava kosa ne bi baš lepo pristajala.

Forum Plavušin Kutak se zahvaljuje Danici na odvojenom vremenu i želi joj puno uspeha u daljem radu i životu.