Почетна / Занимљивости / Најлонке – моћни савезник сваке жене
n naslovna1 - Најлонке - моћни савезник сваке жене

Најлонке – моћни савезник сваке жене

Почетком ове године најлонке су прославиле свој 75. рођендан. Готово је немогуће и замислити да су први модели чарапа били од животињске коже са циљем да згреју у хладним месецима, а у топлим спрече знојење и заштите је од дугог пешачења. Прве чарапе везивале су се око зглобова на нози. Стари Грци носили су чарапе од животињске длаке, Римљани најчешће од коже или вуне, а до пре неколико векова биле су искључиво привилегија богатих и статусни симбол племства.

Тек је појава шиваће машине у 16. веку омогућила бржу израду чарапа и већу продуктивност, па су постале доступније свима. Ипак, све до 1800. године свуда су се на планети правиле ручно, због чега су имале изузетну вредност, а у Србији су се поклањале као посебан дар љубави и пажње све до 50-их година прошлог века.

Најлон чарапе су настале у лабораторијама америчке компаније “Дипон” (Dupont), када је синтетизован полимер који је омогућио производњу влакна “танког попут паучине, а јаког попут челика”.n bojakoze - Најлонке - моћни савезник сваке жене
Прототип најлон чарапа приказан је на Светској изложби 1939, заједно са још неким “револуционарним” производима као што су фотографија у боји, телевизор и клима уређај.
“Био је то тренутни успех, јер су најлонке могле дуго да трају”, казала је за телевизију АБЦ 95-годишња Меј Ливи, једна од првих жена која је купила најлонке.
Прве “најлонке” пуштене су у продају у Сједињеним Америчким Државама 15. маја 1940. Само у првој години, продато је 64 милиона пари, по цени од 1,35 долара, што би данас износило око 21 долар.До тада су жене биле принуђене да носе већ поменуте, вунене чарапе, које су биле тешке, или свилене које су се, пак, лако цепале.

Љубавна прича између најлонки и жена нагло је прекинута са уласком САД у рат. Током ратних година, најлон је,наиме, коришћен за израду падобрана, а најлон чарапе су се поново појавиле на тржишту тек пред крај сукоба.Када су поново пуштене у продају настала је права помама. Само у прва четири дана, Американке су разграбиле више од четири милиона пари.

n mm - Најлонке - моћни савезник сваке женеЈедна од тајни успеха чувене фотографије Мерлин Монро, у белој лепршавој хаљини која се подиже, јесу њене танке свилене чарапе боје коже, марке „Диор”, које су њене ноге учиниле посебним и овековечиле за сва времена. Зато је платинаста хероина Холивуда увек са собом носила резервне чарапе, за које је тврдила да јој више помажу у завођењу од црвеног кармина и боје косе.
Лепа женска нога у провидној чарапи може да разбукта мушку машту за само неколико секунди. Наизглед мали одевни предмет од непроцењивог је значаја за сваку жену, а његова моћ била је позната и највећим заводницама.
– Има нешто у утицају чарапа на мушкарце. Можете да их заведете и у сукњи која прекрива колена, само ако носите праве чарапе. Довољно је да се побринете да, када им окренете леђа, они виде линију на танким чарапама која води од потпетица преко листа, па да одмах полуде за вама. Тако жена осваја и када окрене леђа мушкарцу, што је једна од мојих малих тајни – тврдила је једна од најсексепилиних жена свих времена.

Чарапа посебно долази до изражаја на коленима. И док седе прекрштених ногу у сукњи или хаљини која на изглед стидљиво открива колено прекривено само танким чарапама, заводнице знају да привлаче мушке погледе и шармирају срца јачег пола, а нежни материјал мами на додир. Овај мали комад одеће од великог је значаја у игри завођења и пожуде. Осмишљен да заштити ногу од хладноће, повреда и знојења, кроз векове је доведен до апсолутног савршенства.

Занимљиво је да су атрактивне чарапе моћнији савезник женама од накита, па и од фризуре, а анкете француских модних магазина су показале да чак 90 процената жена у мисију завођења креће “наоружана” кратком сукњом или хаљином, уз обавезне провидне чарапе које ногу чине много лепшом. На другом месту пажњу посвећују шминкању, при чему је акценат на уснама више него на очима, а тек потом се баве фризуром, накитом и осталим детаљима. Ове, на први поглед, опуштене анкете, дале су идеју групи психолога из Париза, која је желела да процени у којој мери одећа утиче на самопоуздање код жена.

Свака жена би требало да носи провокативне чарапе, без обзира на то да ли се виде или су скривене испод панталона. mrenajlon - Најлонке - моћни савезник сваке женеДовољно је да њихова власница буде свесна да их има на ногама па да осети велику дозу храбрости, било да је реч о послу или завођењу мушкарца. У исламским земљама, где жене традиционално прекривају тело или лице, многе испод носе атрактивне чарапе, често и смелих боја, па иако знају да их нико неће видети, тај мали детаљ им даје осећај слободе. Чак и њихова боја утиче на либидо мушкараца и самопоуздање жена. Црвена и црна су апострофиране као симбол страсти и заводљивости, али студија британских психолога показала је да даме не бирају боју случајно, већ у зависности од карактера или животних прилика. Црвене чарапе бирају припаднице нежнијег пола којима је потребан снажан стимуланс, најчешће се одлучују за њих после прекида везе или брака, када пожеле да наставе живот са више снаге и храбрости. Црна боја је најчешћа варијанта, и од свих боја највише улива самопоуздања и снажан је ослонац без обзира на стил облачења. Бела боја симболише невиност, а воле је младе девојке, романтичне и оптимистичне, комуникативне особе. Розе нијансе укључујући и пинк воле “вечите девојчице”, оне које себе виде као принцезу, док шарене и необичне дезене чарапа бирају даме авантуристичког духа. Нијансе попут тегет, браон и бордо, ако су чест избор жена, одсликавају меланхоличну природу. Модел у нијанси преплануле коже одсликава практичну жену која тачно зна шта хоће.

n crvene - Најлонке - моћни савезник сваке женеМушкарци највише “падају” на црвене чипкасте чарапе, док они који преферирају црне, воле да истражују и постепено откривају лепоту жене. На трећем месту по популарности су беле чарапе, које им буде пожуду али и потребу да се заштитнички опходе према дотичној дами, а либидо им подижу и розе нијансе. Занимљиво је да мушки пол не примећује срца, цветиће, троуглове, кругове или пругице на женским чарапама, нити такви детаљи играју нарочиту улогу у освајању, док жене веома обраћају пажњу на њих верујући да су важни. С друге стране, већини дама најлон чарапе боје коже делују сувише обично, док их мушкарци обожавају јер су на додир врло сензибилне.

Какве се теби највише свиђају?

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …