Početna / Napravi sam(a) / Mali savet(i) – još manja pomoć

Mali savet(i) – još manja pomoć

Pokupih neke letnje svetle torbe, pa ‘ajde da iskoristim mesto u mašini, ubacim i jednu prolećnu jaknu, takođe svetlu, skoro belu,  da se malo osveži posle zimskog sna. Jedna od torbi beše platnena, sa crveno-belim poprečnim štarftama, ali mi nije delovala opasno.
Kad je mašina završila, imadoh šta i videti. Moja skoro bela jakna ofarbala se u roze, a ona prokleta torba napravila se na ništa. Opsovah i jaknu i torbu i roze boju (al’to u sebi jer mi psovanje baš ne ide).
jakna-savetJbt, žao mi jakne, stvarno. Bila je mnogo lepa… i bila.
Kako spasiti ofarbani veš, upitala sam Gugl i on mi časkom izbaci stotine saveta vrednih, pametnih domaćica koje su slična iskustva podelile sa ostatkom sveta.
“Ubacite u mašinu jednu tabletu za pranje posuđa, uključite ponovo i posle toga i vaše stvari će opet dobiti svoju pravu boju.”

Brže-bolje ubacih tabletu, uključih mašinu.

I gle čuda! Moja nekada bela jakna, koja sam upropastila i mestimično obojila u odvratno roze boju, postala je – ravnomerno odvratno roze. Znači, nije da nema koristi od ovog saveta.Sad imam roze Koju naravno neću više nikad da obučem.

Primedba administratora:
– crveno-belo nikome nije dobro donelo.
– nije ti mašina k’o ja, pa popijem tabletu i ništa mi nije.
– mašine i aparate NIKAD ne treba psovati.
Ovi današnji, gori su od Kristine. Evo moj slučaj: jednom sam opsovao bankomat, otad me ne konstatuje 2%. Kako odem i ubacim karticu, il’ je iz’ede, il’ kaže – više sreće u drugom izvlačenju.

Kad već guglaš, deder potraži i adresu te “pametnice” sa savetom. Da joj pošalješ jaknu…

Sve primedbe osim prve se uvažavaju. Prvu sam previdela. Namerno.

jakna
Novi izgled stare jakne

Komentari

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

O Đurđevdanu…

Na Đurđevdan , pre prvih petlova, momci i devojke, radi običaja i radoznalosti, urane na …