Почетна / Бечке приче / Зебра за коње
ampel tittel - Зебра за коње

Зебра за коње

Већ сам једном писала о семафорима, али је то изгледа било – пуј, пике, не важи, јер…

Беч к’о Беч – стално нешто смишљају, измишљају, троше новце углавном на глупости. Нова мода су семафори са два човечуљка, али смишљено:ampel homo 300x185 - Зебра за коње

  • лезбијски – са две жене,
  • педерски – са два мушкарца
  • и нормални – са мушкарцем и женом.

Ова трећа комбинација је само због тога да би смирили ионако узбуркане духове, јер Бечлије нису нимало задовољне таквим беспотребним новотаријама, поготово ако цео пројекат кошта 63 милиона евра, 63 милиона  у ветар бачених.

Дакле, на 49 места на којима су до сад били ови “обични” семафори са једним човечуљком и 120 других прелаза биће постављени ови нови семафори.amel alt 265x185 - Зебра за коње

Повод је одржавање Евровизије, а у кратком року после тога и Лајф бал-а и Парада дугиних боја. Градски оци, мајке, сестре, браћа желе да још једном покажу свету колико су толерантни и отворени за све и свашта. Ти такви семафори остају месец дана, а после – не зна се. Вероватно заувек (прим.аут.).

Објашњење, тачније “вађење” је формулисано како ће овакви семафори бити ефикаснији??? и пружати више сигурности???.

И даље остаје питање зашто је #пиле прешло улицу? (А шта да је певац био #геј?) Click To Tweet

Да неће они педери и лезбејке да скоче са семафора и телима својим одбране пешака ког ће управо да свјим шлепером “покупи” заспали турски камионџија? Или ће то неко мушко -женско да почне да вришти и виче на оне слепце који виде само дисплеј мобилног, негледајући да ли је зелено или црвено? А неће? Па чему онда разбацивање парама, нит је циганска свадба, нити су граЦки оци кумови??!

ampel lezb 350x185 - Зебра за коњеЈа главном улицу прелазим на зелено, а сад нисам сигурна да ли када се упали зелено, а на њему се две сестре ил’ два брата држе за руке, смем на том месту да пређем или морам да тражим семафоре за хетеросексуално опредељене. НЕсам паметна.

Рекох вам већ – Беч је стварно другачији.

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …