hitze5 - Врућина...

Врућина…

Увек сам имао проблем да одговорим на једноставна питања. Па, тако и на питање познаника “одоздо” – какво је код вас време?

– Какво је време?

Брале, изгибосмо! Ето, какво је време. Топим се к’о шминка Лее Киш под рефлекторима, знојим се к’о мршава свиња у терању, ‘вата ме мука ко Дејана Цукића пред наступ – ето како ми је!

hitze10 - Врућина...Па знаш ли да сам јуче видео комшиницу, Туркињу у мајци на hitze12 - Врућина...бретеле? До сад сам знао да има лепе очи (то је једино и могло да се види под оним џаком), а сад знам како изгледа скроз.

Мада је боље да нисам то сазнао.

Јуче сретнем кошију, угледног бизнисмена из Абу-дабија, има чо’ек 2 фирме, увек упицањен ко пред вашар, са силним краватама, сатовима, ово-оно… кад сам га срео – помислио сам да се ради о неком турском рабаџији теретњака, а не о Вучићевом страном инвеститору.

hitze9 - Врућина...hitze13 - Врућина...Углавном, ова врућина ради као истина – све оголи. Као и снег у зиму. Не каже се џаба – не пада снег да покрије брег, нег’ да свака зверка покаже траг. Тако и Сунце, не греје оно да људи иду по којекаквим мароцима, несебарима и параЈлијама, него да се види как’и је ко.

– Па, је л немате климу тамо? – опет ће мој познаник.

Брале, откако американци запрашују с оним говнима – нико је нема!

– Ма, мислио сам на уређај.

hitze2 - Врућина...А, то. Па, овде је то регулисано законом. Таман да избацим оно црево од климе кроз прозор и да запишавам комшије, мислим да ни два дана не бих саставио док ми не дођу на врата разне полиције, извршитељи и остали органи који би ми узели пола од плате, нове фармерке, жену, ситну децу, а вероватно и кућног љубимца, као одштету. Пола плате би ми оставили да могу да платим адвокату.

Клима уређаји се могу “по дифолту” наћи у новијим зградама и становима, али је наш, као и већина, грађен 1945. у оно време соц-реализма. Знаш оне зграде – зими хладе, лети греју. Е тако нам је!

Иначе је код нас у стану пријатних 43° степена Целзијуса.

Истина, оне пластичне столице на тераси су се мало збљоћкале, али рачунам, на јесен ће да се, да простиш, стврдну, па ће ствар да дође на своје.

hitze4 - Врућина...А ви, како ‘те?

Има л’ код вас врућине?

Коментари

О аутору Ненад Машан

Лутaлицa, прoнaлaзaч, љубитeљ кaфaнe, вoзaч тeшких мaшинa, пeрaч прoзoрa, писaц, дизajнeр, будaлa и нaрaвнo, пoнoсни Српски нaциoнaлистa

Можда вам се свиди

ruska vojska ww1 1 1 - Заборављени фронт

Заборављени фронт

Московски издавачи су недавно затражили од српског војног историчара Бранка Богдановића да за руско тржиште …