Врућина…

Увек сам имао проблем да одговорим на једноставна питања. Па, тако и на питање познаника “одоздо” – какво је код вас време?

– Какво је време?

Брале, изгибосмо! Ето, какво је време. Топим се к’о шминка Лее Киш под рефлекторима, знојим се к’о мршава свиња у терању, ‘вата ме мука ко Дејана Цукића пред наступ – ето како ми је!

hitze10Па знаш ли да сам јуче видео комшиницу, Туркињу у мајци на hitze12бретеле? До сад сам знао да има лепе очи (то је једино и могло да се види под оним џаком), а сад знам како изгледа скроз.

Мада је боље да нисам то сазнао.

Јуче сретнем кошију, угледног бизнисмена из Абу-дабија, има чо’ек 2 фирме, увек упицањен ко пред вашар, са силним краватама, сатовима, ово-оно… кад сам га срео – помислио сам да се ради о неком турском рабаџији теретњака, а не о Вучићевом страном инвеститору.

hitze9hitze13Углавном, ова врућина ради као истина – све оголи. Као и снег у зиму. Не каже се џаба – не пада снег да покрије брег, нег’ да свака зверка покаже траг. Тако и Сунце, не греје оно да људи иду по којекаквим мароцима, несебарима и параЈлијама, него да се види как’и је ко.

– Па, је л немате климу тамо? – опет ће мој познаник.

Брале, откако американци запрашују с оним говнима – нико је нема!

– Ма, мислио сам на уређај.

hitze2А, то. Па, овде је то регулисано законом. Таман да избацим оно црево од климе кроз прозор и да запишавам комшије, мислим да ни два дана не бих саставио док ми не дођу на врата разне полиције, извршитељи и остали органи који би ми узели пола од плате, нове фармерке, жену, ситну децу, а вероватно и кућног љубимца, као одштету. Пола плате би ми оставили да могу да платим адвокату.

Клима уређаји се могу “по дифолту” наћи у новијим зградама и становима, али је наш, као и већина, грађен 1945. у оно време соц-реализма. Знаш оне зграде – зими хладе, лети греју. Е тако нам је!

Иначе је код нас у стану пријатних 43° степена Целзијуса.

Истина, оне пластичне столице на тераси су се мало збљоћкале, али рачунам, на јесен ће да се, да простиш, стврдну, па ће ствар да дође на своје.

hitze4А ви, како ‘те?

Има л’ код вас врућине?

Коментари

О аутору Ненад Машан

Лутaлицa, прoнaлaзaч, љубитeљ кaфaнe, вoзaч тeшких мaшинa, пeрaч прoзoрa, писaц, дизajнeр, будaлa и нaрaвнo, пoнoсни Српски нaциoнaлистa

Можда вам се свиди

Заборављени фронт

Московски издавачи су недавно затражили од српског војног историчара Бранка Богдановића да за руско тржиште …