Почетна / Музика / Време је за Даницу
Eurovision Logo Serbia - Време је за Даницу

Време је за Даницу

П есма Евровизије 2015. биће 60. по реду избор за Песму Евровизије, поводом победе Кончите Вурст на Песми Евровизије 2014. године, са песмом Rise like a Phoenix, у Копенхагену. Биће одржан у Бечу, главном граду Аустрије. Биће ово друго домаћинство за Аустрију, а прво после 1967. године. Домаћин овог такмичења биће аустријски јавни сервис ОРФ. Прво полуфинале заказано је за 19. мај, друго полуфинале за 21. мај, а финале за 23. мај 2015. године.dana - Време је за Даницу

39 земаља ће се такмичити, Кипар и Србија се враћају након једногодишње паузе, Чешка се враћа након петогодишње паузе, док ће Украјина и Босна прескочити ово такмичење.

Српско такмичење за избор кандидата, који ће нас представљати на том такмичењу, ће бити одржано у фебруару у Београду, по речима организатора Владимира Граића.

danica - Време је за ДаницуМеђутим, овогодишњи избор је по много чему посебан. Наиме, у специјалној емисији, на националној телевизији “Недељно поподне”, која је била у потпуности посвећена томе, изабран је “неафирмисани” певач, који ће се са још два “афирмисана” певача такмичити у Београду.

Али ни то није све – уместо да изаберу једног представника (како је најављено), жири је изабрао 2 – и то обе девојке.

И ту долазимо до разлога, зашто ја уопште пишем овај чланак.

Један, односно једна од те две изабране представнице “неафирмисаних” певача је и Даница Крстић, млада Крагујевчанка, која … па, требало би ми баш пуно времена да напишем све – каква је, како пева, како изгледа – али за почетак, треба рећи да је Даница носилац титуле чувар народне баштине, коју је добила 2011. у серијалу “Шљивик”.

Не очекујте од мене да се бавим другим кандидатом, јер  ја сам своје изабрао, мој фаворит (не само у овом надметању, већ и за националног представника) је ДАНИЦА!

dannitza - Време је за ДаницуМноги су помисли – па где, неко ко пева изворну музику, може да нас представља на таквом такмичењу? Али, то су они који не знају, да је Даница последњих година учествовала на Фестивалу Стари град у Новом Пазару и тамо освајала бројна признања. Те песме можете чути на нашем “телевизору”, као и извођење песме “Бол до лудила” још једне Крагујевчанке, Марије Шерифовић, којом се Даница представила на домаћем избору. (не Маријом, већ песмом се представила)

Лично, јер ово и јесте лични блог, доста ми је брадатих жена, мушкараца без …. ичега, разних чуда, баба од 90 година и финских машкара – време је да се Песма Евровизије врати тамо где јој је и место – међу најбоље. Муку смо мучили последњих година, са несрећним, често и намештеним изборима за националног представника – од оног чупавог несрећника Кона и песме Ципеле, коју је и он сам већ заборавио, преко Ковачеве ћерке, која пева као и ја, оног дечка што још није одлучио да ли је уопште дечко, до оних несрећница које су сви заборавили, тако да је сад време да Србију представља неко, са ким се Србија може идентификовати.

Неко, ко је леп, млад, ко лепо пева, неко за кога ћемо сви навијати.

Плавушин Кутак се одлучио – надам се да ће и остали схватити шта треба чинити.

 

Време је за Даницу!

 

(за оне који имају проблема с отварањем спотова у телевизору, препоручујемо да посете изворну страну на овом линку)

Коментари

О аутору Ненад Машан

Лутaлицa, прoнaлaзaч, љубитeљ кaфaнe, вoзaч тeшких мaшинa, пeрaч прoзoрa, писaц, дизajнeр, будaлa и нaрaвнo, пoнoсни Српски нaциoнaлистa

Можда вам се свиди

novak djokovic determined - Операција "Ролан Гарос 2016."

Операција “Ролан Гарос 2016.”

Ко је и шта је Новак Ђоковић, знају сви. Многи га воле, али постоје и …