Почетна / Занимљивости / Волим и ја неранџе…
celulit telo - Волим и ја неранџе...

Волим и ја неранџе…

celulit guza - Волим и ја неранџе...Целулит илити “наранџина кора” је један од највећих, најчешћих, а богами и најупорнијих непријатеља једне жене. То је проблем који напада и пуније и мршавије, без обзира на године. Значи, напада без правила. Он није само естетски, већ и здравствени проблем. Зато га треба третирати, не само пред бикини сезону, већ током целе године. Омиљени делови тела су му бутине и стомак. Ни задњица није поштеђена, те се свака жена која га има, напросто плаши лета, из простог разлога јер купаћи кстими откривају већи део тела. Већина анти-целулит третмана је скупа, захтева пуно времена, а неки од њих су и јако неугодни. Омиљени делови тела су му бутине и стомак. Ни задњица није поштеђена, те се свака жена која га има, напросто плаши лета.
Данашњи идеали лепоте, безброј реклама за креме, купаће костиме, па чак и реклама за производе које са женама везе немају, у први план стављају слике жена затегнуте, глатке коже, слике на којима целулиту места нема.celulit pilingodkafe - Волим и ја неранџе...

Разлог за настанак целулита лежи у природи везивног ткива. Код жена су влакна везивног ткива веома танка и протежу се углавном под правим углом на површину коже. Масне ћелије пружају слаб отпор и утискују се у суседни слој коже. Отуда површина коже поприма или не, изглед наранџине коре. Код мушкараца се везивна ткива протежу паралелно са површином коже и нуде јачу стабилност. Зато је женска кожа више и чешће погођена целулитом.

Кафа и морска со
Две шољице млевене кафе помешајте са пола кашичице морске соли и 2-3 кашике уља за масажу. Помешане састојке утрљајте на најкритичније зоне и оставите да делује тридесетак минута. Након тога се истуширајте, наизменично хладном и врелом водом.

Кажу да је целулит неискорењив, али следећи савети ће вам помоћи да га прилично ублажите. Ово су само неки од најчешћих и најефикаснијих метода и савета:

* Туширајте се наизменично топлом и хладном водом. Ово важи посебно за делове тела погођене целилитом.celulit model - Волим и ја неранџе...

* Пилинг коже такође утиче на смањење целулита.

* Бављење спортом, тј циљане вежбе за погођене делове.

* Употреба специјалних крема и балзама. Пошто специјалне креме имају и специјалну цену, користите домаће рецепте, који су много јефтинији.
Направите свој пилинг од кафе и производа из купатила и кухиње.

 

 

Кафа и гел за туширање

Помешајте гел за туширање са млевеном кафом.Мешавину нанесите на најугороженија подручја и кружним покретима масирајте.Након неколико минута масаже, исперите је наизменично топло-хладном водом.

Талог од кафе и маслиново уље

Две кашике талога тек скуване кафе помешајте са кашиком маслиновог уља. Ставите смесу на новину како би се оцедила (не дуже од три минута), а затим је нанесите на кожу. Масирајте најугоженије регије грубим сунђером или ручно. За боље резултате умотајте се фолијом и оставите масу да делује неколико минута. Након тога се истуширајте.

Пре него што почнете битку против целулита, запитајте се због кога и за кога је бијете:

Ако је због тебе саме, због твог унутрашњег мира и личне лепоте, због здравља – онда напред. Ако је почињеш због  њега, разговарај прво са њим и види да ли му то уопште смета. Често  саме видимо проблем тамо где га нема, незнајући да смо нашем мушкарцу најлепше баш такве какве смо.

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …