ЗанимљивостиЗдравље и лепота

Волим и ја неранџе…

celulit-guzaЦелулит илити “наранџина кора” је један од највећих, најчешћих, а богами и најупорнијих непријатеља једне жене. То је проблем који напада и пуније и мршавије, без обзира на године. Значи, напада без правила. Он није само естетски, већ и здравствени проблем. Зато га треба третирати, не само пред бикини сезону, већ током целе године. Омиљени делови тела су му бутине и стомак. Ни задњица није поштеђена, те се свака жена која га има, напросто плаши лета, из простог разлога јер купаћи кстими откривају већи део тела. Већина анти-целулит третмана је скупа, захтева пуно времена, а неки од њих су и јако неугодни. Омиљени делови тела су му бутине и стомак. Ни задњица није поштеђена, те се свака жена која га има, напросто плаши лета.
Данашњи идеали лепоте, безброј реклама за креме, купаће костиме, па чак и реклама за производе које са женама везе немају, у први план стављају слике жена затегнуте, глатке коже, слике на којима целулиту места нема.celulit-pilingodkafe

Разлог за настанак целулита лежи у природи везивног ткива. Код жена су влакна везивног ткива веома танка и протежу се углавном под правим углом на површину коже. Масне ћелије пружају слаб отпор и утискују се у суседни слој коже. Отуда површина коже поприма или не, изглед наранџине коре. Код мушкараца се везивна ткива протежу паралелно са површином коже и нуде јачу стабилност. Зато је женска кожа више и чешће погођена целулитом.

Кафа и морска со
Две шољице млевене кафе помешајте са пола кашичице морске соли и 2-3 кашике уља за масажу. Помешане састојке утрљајте на најкритичније зоне и оставите да делује тридесетак минута. Након тога се истуширајте, наизменично хладном и врелом водом.

Кажу да је целулит неискорењив, али следећи савети ће вам помоћи да га прилично ублажите. Ово су само неки од најчешћих и најефикаснијих метода и савета:

* Туширајте се наизменично топлом и хладном водом. Ово важи посебно за делове тела погођене целилитом.celulit-model

* Пилинг коже такође утиче на смањење целулита.

* Бављење спортом, тј циљане вежбе за погођене делове.

* Употреба специјалних крема и балзама. Пошто специјалне креме имају и специјалну цену, користите домаће рецепте, који су много јефтинији.
Направите свој пилинг од кафе и производа из купатила и кухиње.

 

 

Кафа и гел за туширање

Помешајте гел за туширање са млевеном кафом.Мешавину нанесите на најугороженија подручја и кружним покретима масирајте.Након неколико минута масаже, исперите је наизменично топло-хладном водом.

Талог од кафе и маслиново уље

Две кашике талога тек скуване кафе помешајте са кашиком маслиновог уља. Ставите смесу на новину како би се оцедила (не дуже од три минута), а затим је нанесите на кожу. Масирајте најугоженије регије грубим сунђером или ручно. За боље резултате умотајте се фолијом и оставите масу да делује неколико минута. Након тога се истуширајте.

Пре него што почнете битку против целулита, запитајте се због кога и за кога је бијете:

Ако је због тебе саме, због твог унутрашњег мира и личне лепоте, због здравља – онда напред. Ако је почињеш због  њега, разговарај прво са њим и види да ли му то уопште смета. Често  саме видимо проблем тамо где га нема, незнајући да смо нашем мушкарцу најлепше баш такве какве смо.

Коментари

Tags

Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Related Articles