Početna / Razno / Vaginini monolozi

Vaginini monolozi

Ponovo na Plavušinom Kutku “Vaginini monolozi”, zato što ste vi to tražili.

Ukratko o samoj knjizi:

“Vaginini monolozi” je poznato delo američke autorke Iv Ensler koje je nastalo prema dvestotinak stvarnih priča žena iz različitih starosnih i socijalnih grupa, iz svih krajeva sveta, temeljenih na jednostavnoj ideji da vagina osim razuma ima i jezik pa može sama da govori o svemu.

Nakon velikog scenskog uspeha osvojila je 1997. godine prestižnu “Obi” nagradu i bila nominovana za najbolju dramu godine, “Vaginini monolozi” pojavili su se i kao knjiga koja je odmah po objavljivanju postala apsolutni bestseler. Da ne bude zabune, nije reč o erotskom ili pornografskom štivu. Ovu knjigu čine snažna, duhovita, oštra i pronicljiva razmišljanja o kulturološki i sociološki najpotiskivanijem tabuu – ženskoj vagini.

Delo je prevedeno na više od 30 jezika, a godišnje igrano je u više od 150 profesionalnih pozorišta širom sveta. Osim toga, odigrano je oko 800 predstava na univerzitetima, raznim radionicama ili u amaterskim pozorišnim grupama. Netipična “Of-Brodvej” predstava postigla je velik uspeh kod publike i medija (možda) zahvaljujući činjenici što su “svoje” priče iznosile i žene poput Vupi Goldberg, Kirsti Eli, Glen Glouz, Džilijen Anderson, Džejn Fonda, Vinone Rajder..

Vaginini_monolozi

Komentari

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

Neobični čuvari knjiga – slepi miševi

riča o jednoj od najlepših biblioteka sveta i njenim neobičnim čuvarima. Biblioteka Žoanina sagrađena je …