Početna / Razno / Vaginini monolozi
vm2 - Vaginini monolozi

Vaginini monolozi

Поново на Плавушином Кутку “Вагинини монолози”, зато што сте ви то тражили.

Укратко о самој књизи:

vaginini monolozi - Вагинини монолози“Вагинини монолози” је познато дело америчке ауторке Ив Енслер које је настало према двестотинак стварних прича жена из различитих старосних и социјалних група, из свих крајева света, темељених на једноставној идеји да вагина осим разума има и језик па може сама да говори о свему.

Након великог сценског успеха освојила је 1997. године престижну “Оби” награду и била номинована за најбољу драму године, “Вагинини монолози” појавили су се и као књига која је одмах по објављивању постала апсолутни бестселер. Да не буде забуне, није реч о еротском или порнографском штиву. Ову књигу чине снажна, духовита, оштра и проницљива размишљања о културолошки и социолошки најпотискиванијем табуу – женској вагини.

Дело је преведено на више од 30 језика, а годишње играно је у више од 150 професионалних позоришта широм света. Осим тога, одиграно је око 800 представа на универзитетима, разним радионицама или у аматерским позоришним групама. Нетипична “Оф-Бродвеј” представа постигла је велик успех код публике и медија (можда) захваљујући чињеници што су “своје” приче износиле и жене попут Вупи Голдберг, Кирсти Ели, Глен Глоуз, Џилијен Андерсон, Џејн Фонда, Виноне Рајдер..

VM 1 - Вагинини монолози

Vaginini_monolozi

Коментари

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

slepac biblioteka - Neobični čuvari knjiga - slepi miševi

Neobični čuvari knjiga – slepi miševi

рича о једној од најлепших библиотека света и њеним необичним чуварима. Библиотека Жоанина саграђена је …