seks naslovna - Секс као лек

Секс као лек

seks smeh - Секс као лекСекс је код људи урођена потреба, али и задовољство. Како и колико (не)упражњавање секса утиче на здравље, је тема којом се научници годинама баве. А научници ко научници, дошли су до занимљивих закључака.

Редован секс је веома ефикасан лек против главобоље. За време секса, крвни судови у глави и мозгу  се шире, долази до престанка напетости, а самим тим и главобоље. Чак и жене које имају мигрену, после секса се осећају много боље. Тако кажу лекари. . Волела бих да се јави жена, којој је кад је ухвати напад мигрене, до секса. Ја лично, када имам мигрену, тражим мрак, тишину и свеж ваздух, тако да ми је ова тврдња под знаком питања.

Секс јача имунитет тако што подстиче производњу имуноглобина А, прве одбране имунолошког система који чува од грипе и прехладе. Према томе, што  више секса, то мање грипа и прехлада. заборавите на лимуниће и остале травкице. Чак  ако се  неки вирус и провуче, једно презнојавање ће да га избаци часком из вашег организма.seks tushiranje - Секс као лек

Секс је иначе природни аналгетик, ублажава бол. Вођење љубави има снажан аналгетски ефекат захваљујући лучењу окситоцина, хормона који ствара искуство оргазма. То повлачи и повећано лучење ендорфина, што смањује напетост у телу.

Свима су добро познате бубуљице “нејебице”. Тако их народ прозвао, а народу треба веровати. Постоји за то и научно објашњење: приликом самог  сексуалног чина, да се опет не изражавам народски (није дамски и није пристојно),у телу се лучи хормон ДХЕА (дехyдроепиандростероне), чиме се повећава капацитет мозга, побољшава имунолошки систем, подстичу анти-депресивне функције и помлађује кожа. Кажу да жене које чешже имају секс, имају лепу, здраву, чисту, сјајну кожу, без поменутих бубуљица.

Сексом против стреса! 

Секс снижава притисак и ослобађа од стреса и напетости. Доказано је да су особе које су ноћ пре одређене стресне ситуације (неког важног догађаја, пословног састанка…) имале сексуални однос, биле далеко успешније и опуштеније него особе које су апстинирале. Ваљда зато нашим фудбалерима и  не дозвољавају секс пред утакмице. Упркос забрани,  док их гледамо како играју, као да су тек свршили –  лагано, опуштено, самозадовољно. Али они су прича за себе, за њих ово не важи.

kisses - Секс као лекТакође, људи који су задовољни својим сексуалним животом нису депресивни, анксиозни, насилни и непријатељски расположени.

Да се надовежем на предходну тврдњу, секс је добар као лек против несанице. Лекари тврде да добр секс пре спавања гарантује добар сан, тачније за то је заслужан хормон оксидоцин, који се ослобађа током оргазма, па се одмах после тога осећа поспаност. Међутим, лош секс и секс на силу, без оргазма повећава трауме и изазива несаницу.

Уколико имате секс најмање два пута недељно мање су шансе да доживите инфаркт. Према недавно објављеној студији, која се углавном односила на мушкарце, 50 % су мање шансе од срчаног удара, него код особа које имају секс мање од једном месечно.

Заборавите на скупе чланарине у фитнес клубовима, секс је много лепши и ефикаснији лек од вежбања у теретани. Научници тврде да је секс један од најбољих начина вежбања, јер је користан како са физичко здравље, тако и за психичко. Тридесет минута секса сагорева од 85 до 150 калорија, па су редовни односи одличан начин да останете у доброј форми. seks nokti - Секс као лек

Истраживања су показала да жене које имају сексуалне односе бар једном недељно имају редован менструални циклус. Осим тога, показало се и да редован секс олакшава менструалне тегобе, јер стезање материце током оргазма смањује напетост мишића.

На крају и додатак. Све ово важи само када је у питању вођење љубави, а не чиста креветска гимнастика. Љубав је ипак оно што сексу даје та лековита својства. Само, ако ћемо искрено, када волимо и када смо вољени, поменуте болести нас саме по себи заобилазе. Љубав је ипак најефикаснији лек за све.

 

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …