Здравље и лепота

Пет савета за лепу и сјајну косу

 

Лето је прошло. Дефинитивно. После свих ових врућина, сунца, соли, честог прања, коса код многих изгледа “уморно” и помало тужно. Како јој вратити стари сјај, еластичност?

Као што је брк украс мушког лица, тако је и коса један од највећих украса жене. Click To Tweetkosa-braon

“Мојој коси ништа не фали”, рећи ће неке жене. Немамо сви срећу да генетски имамо јаку, здраву косу која захтева јако мало неге. Е, па за нас, ове мање срећне, време је да на косу више обратимо пажњу.

Данас можемо пронаћи безбројне препарате који обећавају чудесне учинке, али понекад су ипак најбољи проверени рецепти наших бака .
1. Заборавите на фен за косу
Како би сте избегли да се Ваша коса стално ломи и буде сува, избегавајте стално сушење феном за косу. Покушајте понекада да је само добро обришете пешкиром и пустите да се природно осуши.

kosa-rot2. Коса воли меку воду
Покушајте да што чешће перете косу кишницом. Најједноставније је да зими сакупите (чист) снег, растопите га и оставите у неку пластичну флашу, а касније га можете користити за испирање косе.

3. Хранљива маска за косу од јаја
Три пута месечно направите паковање за косу са јајима. Умутите 2 жуманца и 1 беланце, помешајте их са водом и прстима утрљајте у власиште. Након тога оперите косу и поновите.

Храњиву маску за косу можете направити и сами: помешајте 2 жуманца и кашичицу меда. Утрљајте у косу и оставите да делује пола сата. Након тога исперите маску и оперите косу шампоном.

4. Мешавина биља против перути
Перути се можете решити лосионом направљеним од коприве и листова брезе. У 3 литре воде скувајте 60 г коприве и 30 г листова брезе, и кувајте их све док 1 литра воде не испари. Овим млаким чајем поквасите косу након сваког прања, без испирања.kosa-vrat

5. Природни балзам
Природни балзам за косу можете направити користећи једнаку количину воде и разређеног лимуновог сока.

Све ове, у овом случају препарате, или бар већину њих , имамо и у кући. Тако су ови савети, лековити не само за косу него и за кућни буџет.

 

Коментари

Tags

Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Related Articles