Почетна / Занимљивости / Од пољупца до пољупца
kiss ez - Од пољупца до пољупца

Од пољупца до пољупца

“Пољубац је сусрет најлепши на свету!”
Волите ли ви да се љубите?
rodin - Од пољупца до пољупцаМало ко зна да се током једног пољупца сагоре у просеку две калорије. Док се љубимо, лучимо мноштво хормона који нам поправљају расположење, а бактерије које размењујемо подстичу имунолошки систем да производи антитела. По овоме гледајући, љубљењем се шири добро расположење, здравље, тј. јача имунитет. Љубите се и тиграсти комарци и цц муве и остале мушице, ништа вам неће моћи.
Пољубаца постоји разноразних, толико, да кад почнем да набрајам, увек искрсне  још један….Заједничко им је, да вам је за сваки потребан партнер, глупо би , а и болесно било да се “самољубите”.

Пољубац је инспирација многим уметницима -сликарима, вајарима, писцима и песницима и  много је више осим споја двају усана. Ко то не осети, љуби се са погрешном особом.

Па да почнемо…са набрајањем, не са љубљењем. Са љубљењем ћу кад завршим овај текст.

Лептир
На само милиметар удаљености од партнера отварајте и затварајте очи додирујући партнера трепавицама. Ако га изведете исправно, трепћући, осећај ће отићи равно до срца.А, ако га не изведете исправно, пољубац ће отићи такође до срца. Једино, ако га уоште не изведете, бићете обоје сиромашнији за нешто лепо.

kiss zena - Од пољупца до пољупцаПољубац у лице
Пријатељски пољубац, којим некоме прећутно кажете да вам се свиђа. Препоручује се на првим састанцима. Рукама обухватите партнерову главу и нежно га пољубите у образ.Па у други образ, па по целом лицу. Мислим да ће схватити колико вам значи.

Пољубац у чело
Родитељски пољубац. Пољупцем у чело можемо поздравити готово свакога, посебно га користимо ако желимо некога да утешимо. Али, партенерски пољубац у чело има много дубље значење јер поред јаке наклоности показује заштитнички, брижни однос које пак указују на то да се не ради само о физичкој, већ и дукокој духовној блискости.и зато га је не бих називала родитељским пољупцем.

Ескимски пољубац
Нежно протрљајте нос о нос. Тако неколико пута и добићете жељу да пољубац “проширите” на остале делова тела…red scarlet - Од пољупца до пољупца

Пољубац испод обрва
Док партнер спава или жмури, пољубите му спољашњи угао ока испод обрве… Врло интиман пољубац. Понављајте пољубац неколико пута док га не пробудите, јер и ви бисте да будете пољубљени под обрву, зар не?

Пољубац у прсте
Јагодице прстију представљају врло осетљиве делове тела, готово као усне. Пољубите их. Десет пољупчића, а можда и двадесет. Све зависи где сте и да ли сте прикладно (не)обучени.

Пољубац у стопало
Врло романтичан и еротичан гест. Може бити мало шкакљив, али је врло опуштајући и пружа велики ужитак. Може бити шкакљв, заиста… али је лепо, лепо, лепо у…..

Пољубац с удахом
Док се љубите удахните зрак из партнерових уста. Врло интиман пољубац, а каже се како ће партнери који измене дах остати заувек заједно. Пољубац који одведе даље од пољупца. Скоро увек.

Француски пољубац
Овај пољубац укључује љубљење језиком. Њиме, преко језика, размењујете дах, извор живота. Врло је личан и интиман.Врло је дубок, и траааје. Тешко се прекида.

На вама је да одлучите …

kiss - Од пољупца до пољупца

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …