Početna / Zdravlje i lepota / Mala crna haljina

Mala crna haljina

mala-crna-whKako god žena izgledala, mršava, punačka (neću namerno da kažem debela), niska, visoka, za nju će se naći model male crne haljine. Čudo od odevnog predmeta, sastavni deo garderobe svake žene (i sve više muškaraca, nažalost), ova haljina je jednostavno besmrtna.

Kada sam kao tinejdžerka počela da obraćam pažnju na to šta kada i gde obući, dobila sam lekciju od starijih devojaka, lakciju u formi samo jedne rečenice:
“Ako imaš u ormaru malu crnu, ni jedan iznenadni ili poziv ili planirani odlazak na neku svečanost, neće predstavljati problem u fazonu – šta obući.”

 

Žena nikad nije previše ili premalo obučena u maloj crnoj haljini - Karl Lagerfeld Click To Tweet

I zaista je vazda bilo tako. Pravi odabir detalja i ona, bili su i ostali uspešna formula za dobar izgled. Dešavalo se da su me drugarice prekorevale što se nisam pohvalila novom haljinom. Sa mukom sam ih ubeđivala da je ‘aljina ista, a da se samo modni detalji razlikuju. Neka, ešarpa, šal, kaiš, cipele, modni nakit, samo su osvežavali ionako večito mladu i svežu crnu haljinu.mala-crna-chanel

A ona i nije baš tako mlada. Rođena je 20-ih godina prošlog veka. Koko Šanel, vođena onom Leontininom “Crno pa se ne vidi”, kreirala je haljinu na kojoj su se fleke teško primećivale, haljinu koja je uz malo promena u kroju i detaljima pristajala svakoj ženi i za svaku priliku: od svakodnevnice, preko poslovnog izgleda, do toga da je svaku ženu pretvarala u “fam fatal”.

Prva mala crna haljina je bila bez rukava, dužine nešto iznad kolena.Kasnije su joj se menjali izgled i dužina ali ona je ostala.

Nisam ništa novo rekla i napisala, samo sam želela da vas, drage dame podsetim da, ako ne znate šta obući, ako niste zadovoljni kako vam stoji nova haljina, pronađite u ormaru nju koja vas je već vadila iz bule i rešavala modne nedoumice.

Neka živi večno, makar je nikad ne skinule sa vešalice.

mala-crna

Komentari

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

O Đurđevdanu…

Na Đurđevdan , pre prvih petlova, momci i devojke, radi običaja i radoznalosti, urane na …