Почетна / Здравље и лепота / Мала црна хаљина
malacrnahaljina - Мала црна хаљина

Мала црна хаљина

mala crna wh - Мала црна хаљинаКако год жена изгледала, мршава, пуначка (нећу намерно да кажем дебела), ниска, висока, за њу ће се наћи модел мале црне хаљине. Чудо од одевног предмета, саставни део гардеробе сваке жене (и све више мушкараца, нажалост), ова хаљина је једноставно бесмртна.

Када сам као тинејџерка почела да обраћам пажњу на то шта када и где обући, добила сам лекцију од старијих девојака, лакцију у форми само једне реченице:
“Ако имаш у ормару малу црну, ни један изненадни или позив или планирани одлазак на неку свечаност, неће представљати проблем у фазону – шта обући.”

 

Жена никад није превише или премало обучена у малој црној хаљини - Карл Лагерфелд Click To Tweet

И заиста је вазда било тако. Прави одабир детаља и она, били су и остали успешна формула за добар изглед. Дешавало се да су ме другарице прекоревале што се нисам похвалила новом хаљином. Са муком сам их убеђивала да је ‘аљина иста, а да се само модни детаљи разликују. Нека, ешарпа, шал, каиш, ципеле, модни накит, само су освежавали ионако вечито младу и свежу црну хаљину.mala crna chanel - Мала црна хаљина

А она и није баш тако млада. Рођена је 20-их година прошлог века. Коко Шанел, вођена оном Леонтинином “Црно па се не види”, креирала је хаљину на којој су се флеке тешко примећивале, хаљину која је уз мало промена у кроју и детаљима пристајала свакој жени и за сваку прилику: од свакодневнице, преко пословног изгледа, до тога да је сваку жену претварала у “фам фатал”.

Прва мала црна хаљина је била без рукава, дужине нешто изнад колена.Касније су јој се мењали изглед и дужина али она је остала.

Нисам ништа ново рекла и написала, само сам желела да вас, драге даме подсетим да, ако не знате шта обући, ако нисте задовољни како вам стоји нова хаљина, пронађите у ормару њу која вас је већ вадила из буле и решавала модне недоумице.

Нека живи вечно, макар је никад не скинуле са вешалице.

mala crna - Мала црна хаљина

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …