Početna / Zanimljivosti / Lamili – lutka kao ti i ja
ziva barbika - Lamili - lutka kao ti i ja

Lamili – lutka kao ti i ja

Већ више од годину дана, лутка направљена по пропорцијама  нормално грађене жене, све више привлачи пажњу.lammily red - Ламили - лутка као ти и ја

Мада она на први поглед не изгледа лепо као “права” Барбика, њен “долазак” је изазвао веома позитивне реакције код свих. Посебно интересантна је позитивна реакција деце на појаву ове тако обичне лутке.
Нова Барби се наравно не зове Барби, него Ламили, по њеном творцу Николају Ламу. Ламили се на тржишту појавила у јулу 2013. године. Као што рекох, оно посебно на њој су природне, нормалне пропорције једне просечно грађене жене.
Циљ Николаја Лама је био да направи такву лутку са којом могу да се идентификују “обичне” жене, тј девојчице. Када је на је на веб страници Ламмилy.цом, представио Ламили и уједно замолио за финансијску подршку за њену прозводњу, циљ му је био да сакупи и врати 95.000 долара које је у њу уложио. На његово велико изненађење, он је за ову лутку која нема пропорције модела, сакупио дупло више пара.

 

Николај је од вишка  пара, осмислио и додатке за Ламили, у виду бубуљица, стрија, целулита.

Ова лутка заиста изгледа сасвим нормално, има облине, бокове, лепе ноге и нема струк осице. Друго – анатомски је веома покретљива, покреће лактове, колена, ножне и ручне зглобове.

Lammily bubuljica - Ламили - лутка као ти и јаТреће – Ламили има стила. Није екстравагантна, али прати моду.

Четврто, Ламили има лепо округло лице,  јасно формиран леп нос и усне, пријатан израз лица са благим осмехом и сасвим децентно  је нашминкана.

Николај Лам овим путем поручује женама, да  просечан изглед није проблем, већ нешто добро и здраво и отуда веома позитвне реакције на појаву овакве игачке. Ламили постаје опасна конкуренција оригиналној Барбики. И мада је играчка, и она шаље поруку женама да су  и без тананог струка и ногу од два метра, лепе и драгоцене.

Ето драги родитељи – на вама је да одлучите, какве лутке и играчке ћете да купујете деци.

 

lamilly vs barbie - Ламили - лутка као ти и ја

 

Коментари

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

buket djurdjevka - O Đurđevdanu...

O Đurđevdanu…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …