Početna / Zanimljivosti / Lamili – lutka kao ti i ja

Lamili – lutka kao ti i ja

Već više od godinu dana, lutka napravljena po proporcijama  normalno građene žene, sve više privlači pažnju.lammily-red

Mada ona na prvi pogled ne izgleda lepo kao “prava” Barbika, njen “dolazak” je izazvao veoma pozitivne reakcije kod svih. Posebno interesantna je pozitivna reakcija dece na pojavu ove tako obične lutke.
Nova Barbi se naravno ne zove Barbi, nego Lamili, po njenom tvorcu Nikolaju Lamu. Lamili se na tržištu pojavila u julu 2013. godine. Kao što rekoh, ono posebno na njoj su prirodne, normalne proporcije jedne prosečno građene žene.
Cilj Nikolaja Lama je bio da napravi takvu lutku sa kojom mogu da se identifikuju “obične” žene, tj devojčice. Kada je na je na veb stranici Lammily.com, predstavio Lamili i ujedno zamolio za finansijsku podršku za njenu prozvodnju, cilj mu je bio da sakupi i vrati 95.000 dolara koje je u nju uložio. Na njegovo veliko iznenađenje, on je za ovu lutku koja nema proporcije modela, sakupio duplo više para.

 

Nikolaj je od viška  para, osmislio i dodatke za Lamili, u vidu bubuljica, strija, celulita.

Ova lutka zaista izgleda sasvim normalno, ima obline, bokove, lepe noge i nema struk osice. Drugo – anatomski je veoma pokretljiva, pokreće laktove, kolena, nožne i ručne zglobove.

Lammily-bubuljicaTreće – Lamili ima stila. Nije ekstravagantna, ali prati modu.

Četvrto, Lamili ima lepo okruglo lice,  jasno formiran lep nos i usne, prijatan izraz lica sa blagim osmehom i sasvim decentno  je našminkana.

Nikolaj Lam ovim putem poručuje ženama, da  prosečan izgled nije problem, već nešto dobro i zdravo i otuda veoma pozitvne reakcije na pojavu ovakve igačke. Lamili postaje opasna konkurencija originalnoj Barbiki. I mada je igračka, i ona šalje poruku ženama da su  i bez tananog struka i nogu od dva metra, lepe i dragocene.

Eto dragi roditelji – na vama je da odlučite, kakve lutke i igračke ćete da kupujete deci.

 

lamilly-vs-barbie

 

Komentari

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

O Đurđevdanu…

Na Đurđevdan , pre prvih petlova, momci i devojke, radi običaja i radoznalosti, urane na …