Почетна / Здравље и лепота / Груди носи к’о одликовања!
busen - Груди носи к'о одликовања!

Груди носи к’о одликовања!

Женске груди – одвајкада су објекат дивљења мушког света. Колико их је само песника опевало и сликара сликало и увек ће бити непресушни извор инспрације. Али и груди, тачније брадавице, могу да “кажу” много тога о вашем здрављу.

Брадавице могу бити мање, веће, светлије, тамније, испупчене, удубљене. Једно је сигурно – не постоји две исте брадавице. Мора да се разликују бар мало по боји и величини.Брадавице се формирају пре него што се формира пол детета. Нормално свако људско биће има по две, али једном од 18 мушкараца порасте и трећа брадавица, док се исто деси једној од 50 жена.

grudi kontrola2 - Груди носи к'о одликовања!Опипајте груди једном месечно
1. Станите испред огледала и осмотрите дојке. Да ли примећујете неку промену?
2. Полако испружите руке изнад главе. Да ли су брадавице постале асиметричне?
3. Лезите на леђа јер се на тај начин најбоље опипава доњи део дојки.
4. Врховима прстију пажљиво опипајте круг око врха брадавице.
5. Веома опрезно стисните брадавице. Уколико се јави исцедак, лекар треба да утврди узрок.
6. Опипајте пазух и, ако приметите сумњиве или нове чвориће, посетите лекара.
7. Дланом пажљиво опипајте дојку да бисте утврдили да ли има сумњивих чворића.
Дакле код горе описане самоконтроле груди, обратите пажњу и на брадавице.

Појава финих длачица око брадавица је сасвим нормална. Код тамнокосих жена су израженије, али ако се длачице појаве одједном, знак су хормоналног поремећаја. Може да буде у питању трудноћа или употреба пилула, хормонских спирала и слично.

Брадавице могу да буду веома осетљиве и чак на додир болне пред саму менструацију. Брадавице су познате и као ерогене зоне, како код жена, тако и код мушкараца. Код неких особа интензивније додиривање брадавица, изаизва оргазам.grudi orgazam - Груди носи к'о одликовања!

Што се боје тиче, брадавице су светло роза до браон боје. Брадавице које потамне, могу да укажу трудноћу. Понекад тамни кругови око брадавица, нажалост указују и на једну врсту тумора.

Код дојиља се јављају често упале брадавица. Када се упале јаве код жена које не доје, често су повезане са поремећеном функцијом штитне жлезде. Ако се при упали појави исцедак чист, млечни или крвав, постоји могућност да је жена оболела од тумора. У сваком случају, код упале брадавица, обавезно се јавите лекару.

Удубљене, “наопако окренуте” брадавице се јављају код скраћених млечних канала, али ако се “удубљеност” одједном појави, под хитно посетите лекара, јер она може бити знак појаве тумора.grudi trudnica - Груди носи к'о одликовања!

Ето драге моје, обратите пажњу на сваку промену на вашем телу, на само на грудима и брадавицама. Не експериментишите много, уркос модним трендовима, тачније помодарству.Најлепше груди су здраве груди, а за сваку величину се нађе одговарајућа рука.

А ви, драги моји, иако је насловна фотографија овог чланка, “обећавала” много, видели сте да чланак није “тог” типа. Ипак сте нешто научили, сазнали, подсетили се. И не једите се ако сте баш ви онај осамнаести, са трећом брадавицом.

Нико није савршен!

“Има брадавицу као крампон на копачки!”

“Има брадавице, мож’ да сече стакло!”

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …