Početna / Zdravlje i lepota / Frauenmond iliti Ženski mesec

Frauenmond iliti Ženski mesec

Frauenmond iliti Ženski mesec -ako igramo asocijacije doći ćemo do mesečnog ciklusa, “mjesećnice”,  menstruacije.

frauenmond-womanMnoge žene znaju, (a to želim i nekim muškarcima, pošto pošto-poto ‘oće da budu žene), koliko  mogu da budu neugodni bolovi koji prate ovu pojavu.

Poznato nam je i da čokolada popravlja raspoloženje, da umanjuje duševni bol, posebno onaj zbog nesrećne ljubavi (kao da samo žene imaju ljubavne probleme).

frauenmond-marcUzevši u obzir sve to, jedan švajcarski konditor Mark Vidmer, osmislio je specijalnu čokoladu. Naime,  napravio je  čokoladu od 60% kakaoa i 17 lekovitih planinskih trava, čokoladu koja ne pruža samo duševnu utehu, nego i smanjuje menstrualne bolove. Uz pomoć svog tima (aromaterapeut, fitoterapeut), uspeo je da stvori idealnu mešavinu koja je ne samo lekovita , nego i veoma ukusna. I dao joj ime – Frauenmond (Frauenmond) !

 

Fitoterapija je metoda lečenja koja se zasniva na upotrebi lekovitog bilja. Reč fitoterapija potiče od grčkih reči (phyton) – biljka i (therapeia) – terapija.
U celoj priči jedna lepa vest i za muškarce: ova čokolada takođe ublažava PMS simptome! Click To Tweet

 

frauenmond-choc

Da svaka medalja ima dve strane, potvrđuje i ova priča. Teko što je Mark Vidmer počeo da proizvodi ovu čokoladau, javila se Iza Burh, žena koja izučava lekovito bilje.
Ona tvrdi da je takva čokolada njena ideja.
Kaže da je upoznala Vidmera, poslednjeg dana svog praktikuma i ispričala mu ideju o čokoladi.
On joj je kasnije pomogao da tu ideju realizuje.
Prvobitno je u čokoladu stavljana mešavina čajeva koju je napravila Izina šefica sa prakse.
Mark Vidmar je imao velike planove sa čokoladom – želeo je da se proizvodi na veliko i da postane poznata marka. Promenio je i prvobitnu biljnu mešavinu.
Po ugovoru, trebalo je da dele prava na čokoladu. Kako Iza Burh nije bila zadovoljna izmenama, nije želela ni da učestvuje u tim planovima.
Mark Vidmar je počeo da proizvodi “žensku čokoladu” sam. Na optužbe da je ukrao ideju, nije želeo da reaguje. Sastav ove magične čokolade, ostaće njegova tajna.

Frauenmond čokolada za sada može da se kupi samo u Švajcarskoj. Čim budem bila u prilici da je probam, pročitaćete utiske ovde.

frauenmond1

 

Komentari

O autoru Maya

Na privremenom radu u inostranstvima. Poštujem tuđe, a svoje volim - njega, milicu moju, najviše . Da tvitujem i blogujem - n' umem.

Možda vam se svidi

O Đurđevdanu…

Na Đurđevdan , pre prvih petlova, momci i devojke, radi običaja i radoznalosti, urane na …