Почетна / Здравље и лепота / Frauenmond илити Женски месец
frauenmond devojke - Frauenmond илити Женски месец

Frauenmond илити Женски месец

Frauenmond илити Женски месец -ако играмо асоцијације доћи ћемо до месечног циклуса, “мјесећнице”,  менструације.

Frauenmond woman - Frauenmond илити Женски месецМноге жене знају, (а то желим и неким мушкарцима, пошто пошто-пото ‘оће да буду жене), колико  могу да буду неугодни болови који прате ову појаву.

Познато нам је и да чоколада поправља расположење, да умањује душевни бол, посебно онај због несрећне љубави (као да само жене имају љубавне проблеме).

frauenmond marc - Frauenmond илити Женски месецУзевши у обзир све то, један швајцарски кондитор Марк Видмер, осмислио је специјалну чоколаду. Наиме,  направио је  чоколаду од 60% какаоа и 17 лековитих планинских трава, чоколаду која не пружа само душевну утеху, него и смањује менструалне болове. Уз помоћ свог тима (ароматерапеут, фитотерапеут), успео је да створи идеалну мешавину која је не само лековита , него и веома укусна. И дао јој име – Frauenmond (Фрауенмонд) !

 

Фитотерапија је метода лечења која се заснива на употреби лековитог биља. Реч фитотерапија потиче од грчких речи (phyton) – биљка и (therapeia) – терапија.
У целој причи једна лепа вест и за мушкарце: ова чоколада такође ублажава ПМС симптоме! Click To Tweet

 

Frauenmond choc - Frauenmond илити Женски месец

Да свака медаља има две стране, потврђује и ова прича. Теко што је Марк Видмер почео да производи ову чоколадау, јавила се Иза Бурх, жена која изучава лековито биље.
Она тврди да је таква чоколада њена идеја.
Каже да је упознала Видмера, последњег дана свог практикума и испричала му идеју о чоколади.
Он јој је касније помогао да ту идеју реализује.
Првобитно је у чоколаду стављана мешавина чајева коју је направила Изина шефица са праксе.
Марк Видмар је имао велике планове са чоколадом – желео је да се производи на велико и да постане позната марка. Променио је и првобитну биљну мешавину.
По уговору, требало је да деле права на чоколаду. Како Иза Бурх није била задовољна изменама, није желела ни да учествује у тим плановима.
Mарк Видмар је почео да производи “женску чоколаду” сам. На оптужбе да је украо идеју, није желео да реагује. Састав ове магичне чоколаде, остаће његова тајна.

Фрауенмонд чоколада за сада може да се купи само у Швајцарској. Чим будем била у прилици да је пробам, прочитаћете утиске овде.

frauenmond1 - Frauenmond илити Женски месец

 

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …