Дрво новца

drvo-novca-krasulaМноги од нас смо учени да новац не значи срећу, да није свако ко је богат срећан, да човек и без пара може бити срећан. Малтене, испада да је новац нешто лоше. Одрастајући, опраштамо се од многих илузија, или нешто слично рече један писац.

Обично онима који га имају, “новац није битан”. Ми остали који смо одавно схватили да се плате никада нећемо обогатити, играмо лото и остале игре на срећу, читамо савете “како најлакше до новца, а да не опљачкаш неког”, трошимо оно мало пара на разноразне талисмане за срећу, жабе које доносе новац и остале дрангулије.

Али нас је Фенг-шуи (то вам је оно са размештањем намештаја по кући због протока позитивне енргије) просветлио. Први постулат богаћења гласи – унети у кућу биљку по имену – јапанско дрво новца, красула, парац, монгуба, пумпо, долар дрво, латински назив (Crasulla ovata )… све су то имена за ову отпорну биљку која може јако дуго трајати уз адекватну негу и узгој. Код нас је име парац, добила вероватно због тога што јој листови подсећају на кованице новца.drvo-novca4

Красула води порекло из мочвара средишње и Латинске Америке, али је као украсно саксијско собно цвеће прво почела да се гаји у Азији.

У јапанској култури, ова биљка има улогу привлачења новца, а ово веровање су прихватили убрзо у Кини, а потом и у целом свету.
Фенг-шуи каже да ће вам се новац сливати у кућу ако ову биљку гајите у свом дому и то обично одмах поред улазних врата.

Временом је красула постала присутна у многим домовима, а богами и у канцеларијама и другим радним просторима. У неким се азијским земљама наслеђује и као традиција  прелази са колена на колено. Ја не знам колико дуго ова биљка може да живи, али може…Први постулат богаћења гласи - унети у кућу биљку по имену - јапанско дрво новца, красула, парац, монгуба, пумпо Click To Tweet drvo-novca-bambusАко вам се учини да красула недовољна, набавите бамбус. Бамбус је свакако добра биљка за срећу, нарочито то веровање важи у Кини. Ето идеје када идете некоме на усељење – поклоните бамбус домаћину. Важно је знати  да би се утацај привлачења новца и среће појачао, потребна су три бамбуса. Ставите их у стан на прозор који је на источној страни, или негде у близини.

На крају шта вам (нам) сигурно остаје је оно – Уздај се у се и у своје кљусе… док не липше.

Ајд, уздравље!

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …