dif logo - Donauinselfest

Donauinselfest

Сваке године крајем јуна, на Дунавском каналу у Бечу, одржава се тродневни Фестивал познат као ДИФ илити Фестивал на Дунавском острву.dif odozgo - Donauinselfest
Све је почело давне 1984. као дводневни фестивал, који се претворио у тродневни тако је већ годинама. На 4,5 км дугом речном острву, на двоцифреном броју бина, три дана се смењују певачи, глумци, чак плесачи и тако забављају народ.

Фестивал је од самих почетака изгубио локални карактер, па се на бинама појављују не само аустријске него и светски познате фаце из света музике углавном. Где је музика ту је и алкохол остала освежавајућа пића, ту су и многобројни киосци и ресторани на отвореном, са специјалитетима из буквално целог света.

kauboj e1465459715205 - Donauinselfest Ту је наравно и галерија чудних ликова, људи који живе у свом свету, одевних комбинација на којима би им и Вивијен Вествуд позавидела.  Многобројни веома млади посетиоци (читај-деца) имају такође своје програме и забаву у току та три дана.
Све помало личи на велики вашар, а тај утисак појачавају вашарске тезге са џиџабиџама које се могу купити углавном на вашарима. Без сладоледа и шећерне вуне такође, не бива.
Оно што је најбитније је да је улаз на острво бесплатан, све остало се плаћа, мисли се на јело, пиће и као резултат ове две предходне радње, употреба клозета, који и нису баш јефтини (50 центи – па ти види).

Колико је овај фестивал омиљен и познат, говори и чињеница да у току трајања ову манифестацију посети најмање пола милиона посетилаца дневно. Десетак година уназад, број посетилаца се креће између 2,6 – 3,1 милиона по фестивалу.

Овогодишњи фестивал се одржава под паролом - The best things in life are free Click To Tweet Нећу да вас замарам бројкама, него желим да вам кажем, да ако се крајем јуна налазите у Бечу, обавезно посетите овај фестивал на отвореном. Заборавите на кратко свакодневницу, јер чим закорачите на острво, закорачили сте у један други паралелни свет, лепши од овог “напољу”.
Једино што вас подсети на стварност је штанд владајуће партије, али и он се посети само због хемијских оловака и привезака за кључеве, које ови великодушно деле.

Ове године се Donauinselfest одржава од 24.-26. јуна. Видимо се тамо!dif trojka 730x370 - Donauinselfest

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …