Почетна / Занимљивости / Деда Мразе, одавно си скрен’о!
ngkugla - Деда Мразе, одавно си скрен'о!

Деда Мразе, одавно си скрен’о!

Нова Година је пред вратима. Многи су већ окитили јелке, а неки и нису.  Најлакше од свега је отићи до најближе  кинеске радње  и једноставно купити украсе. Јесте најлакше, али не и најлепше. Исто је као  са колачима: лако је отићи до продавнице и купити кило колача,  али кад их мама направи, то је друга песма. Зато  је некако  боље кад сами нешто направимо, па још ако нас неко похвали – ихаај! Покушаћемо да се подсетимо начина на који смо ми раније китили јелке и недостатку куповних украса или у недостатку пара. Можда неко нешто и научи.

Почињемо са Деда Мразом.

Ја сам га некад правила од љуске од јаја. За таквог Деда Мраза, потребно вам је неколико ситница и мало времена.
dj7 - Деда Мразе, одавно си скрен'о!

– комад конце или танке тракеdj2 - Деда Мразе, одавно си скрен'о!

– једно мање дугме

– цела празна љуска од јајета

– лепило за папир

– фломастере (црвени и црни)

– парче вате и

– парче мало дебљег папира црвене боје (за капу)

Узмемо некувано јаје и пажљиво направимо рупице на његовим крајевима. Затим јаје лагано издувамо, до последње капи. Шта са беланцем и жуманцем? Шта год ‘оћете!

dj8 - Деда Мразе, одавно си скрен'о!Празну љуску пажљиво осликамо фломастером , нацртамо лице Деда -Мразу – очи, нос и уста. Затим узмео обично лепило за папир и премажемо њим јаје.. од вате налепимо обрве, косу и браду.

Од црвеног папира ли неког чвршћег платна, направимо капу.

Кроз рупе провучемо конац, на чијем је крају причвршћено дугме, које нам служи као граничник. Тај исти конац провучемо  кроз капу коју затим причврстимо сасвим за главу и  деда-Мраз је готов. можемо да га окачимо о… где желимо.

Dj Pokloni - Деда Мразе, одавно си скрен'о!Они украсни папири које смо сачували  са разних рођенданских и других поклона , сада ће нам добро доћи за следеће украсе:

Узмите празне кутије од лекова, празне кутије  од шибица или тврдо пакованих цигарета  и умотајте их у  хартију. Једноставно, направите од њих пакетиће, које ћете окачити  на јелку.  Оне веће кутије   умотати као поклоне, под јелку. Не би било први пут, да је у паковању нешто сасвим друго од очекиваног.

Ако уместо маркиранх кугли за јелку  неколико ораја умотате у станиол разних боја. Куглица к’о бонбоница! Можда модним дизајнерима   новогодишњих украса, дате неку “нову” идеју. Њхове овчице ионако једва чекају да буду ошишане.

dj orasi 350x185 - Деда Мразе, одавно си скрен'о!

 

А ако вам је све ово смешно и не свиђа вам се, трком код Кинеза, они имају све. Само, не заборавите – ретро је ИН.tree - Деда Мразе, одавно си скрен'о!

Коментари

О аутору Maya

На привременом раду у иностранствима. Поштујем туђе, а своје волим - њега, милицу моју, највише . Да твитујем и блогујем - н' умем.

Можда вам се свиди

buket djurdjevka - О Ђурђевдану...

О Ђурђевдану…

На Ђурђевдан , пре првих петлова, момци и девојке, ради обичаја и радозналости, уране на …