Почетна / Мистерије / Човек из Тауреда
Man from Taured - Човек из Тауреда

Човек из Тауреда

Година је 1952. Ханеда, аеродром у Токију, отворен 2 године пре тога (иначе је отворен први пут 1931. али је од 1945-1952, био је под америчком окупацијом). Уобичајен радни дан, реке путника који долазе и одлазе, међу њима и човек средњих година, који је стигао летом из Европе.

HanedaAirport1954 730x370 - Човек из Тауреда
“Japan Air Lines Haneda Airport 1954” by Rodney Stich

 

На уобичајено питање: Посао или задовољство?, одговорио је, пружајући пасош, да је ту због посла и да је већ био три пута те године у Токију.mistery man - Човек из Тауреда
Уследила је рутинска контрола и цариницима се, његов пасош учинио чудним – не, није био фалсификат, али није припадао ни једној, њима познатој држави. На око, све је било у реду, био је ту грб, печати, натпис на пасошу, али они једноставно нису чули за ту државу. И он је постајао нервозан, како је могуће тако нешто, па његова земља је хиљадама година ту.
На захтев, да покаже на карти света где је то, показао је на простор између Шпаније и Француске, оно што ми знамо као Андора.

Не, моја се земља зове Тауред и стара је најмање пар хиљада година. – скоро је заплакао.

Онда су решили да провере његове наводе и назвали су фирму у Токију где је имао састанак, но људи из фирме нису никад чули за њега. Затим су проверили поново његов пасош, и на изненађење свих, у њему пронашли царинске печате са Токијског аеродрома и то, чак 5 година уназад.

passport - Човек из ТауредаЈедини проблем је био, што је аеродром, за путнички саобраћај, отворен свега 2 године пре тога. Печати су били наизглед у реду, али опет, то нису били баш ти печати, што ће рећи, и били су прави и нису били.

Вероватно су били прави тамо одакле он долази, у његовој димензији.

У новчанику је имао и резервацију хотела (који не постоји у нашој димензији), валуте неколико европских држава (које такође не постоје у нашој димензији), као и новац своје земље.

Сви су били збуњени, а чини се, несрећни човек највише.

И како то процедура налаже, стављен је у притвор на аеродрому, који је чуван, док не дођу власти из Токија, које би га даље саслушале и одлучиле шта и где са њим.

Чувари тврде да је био тотално дезоријентисан, збуњен, да је плакао и причао нешто на, њима непознатом језику.

the man from taured - Човек из ТауредаНо, изненађења ту не престају. Ујутро, када је истражилац из Токија дошао, притвор отворен – у соби није било никога. Једноставно је испарио.
И ни то није све, чак су и његова документа из аеродромског сефа, где су остављена преко ноћи – нестала.

Надамо се да је несрећни човек из Тауреда ипак успео да пронађе пут у своју димензију.

Човек из Тауреда - путник кроз време или димензије? Click To Tweet

dimensions traveler 650x370 - Човек из Тауреда

 

Коментари

О аутору Ненад Машан

Лутaлицa, прoнaлaзaч, љубитeљ кaфaнe, вoзaч тeшких мaшинa, пeрaч прoзoрa, писaц, дизajнeр, будaлa и нaрaвнo, пoнoсни Српски нaциoнaлистa

Можда вам се свиди

novak djokovic determined - Операција "Ролан Гарос 2016."

Операција “Ролан Гарос 2016.”

Ко је и шта је Новак Ђоковић, знају сви. Многи га воле, али постоје и …