Početna / Misterije / 10 kratkih priča za laku noć
babadook - 10 kratkih priča za laku noć

10 kratkih priča za laku noć

Da li vam se sviđa članak

Zastratrašujuće
Zanimljivo
Prateće fotografije

Jezivo, tebra!

User Rating: 4.9 ( 4 votes)

Одувек су ме фасцинирале хорор приче и филмови. Све што има везе са нечим надприродним, ванземаљским, необјашњивим. Ваљда што сам и сам такав.

На крају крајева, хорор филмови су једини које могу да гледам опуштено, јер стваре које се приказују – углавном не могу да се пренесу у живот. За разлику од кримића, љубића и осталих порнића.

 

И, како време пролази, све је мање ствари које ме могу уплашити и изазвати код мене оно осећање које је подизало косу на глави, јежило кожу и због ког смо сви као клинци палили светло и гледали под кревет.

creepy kids 12 - 10 кратких прича за лаку ноћ

На срећу, још увек постоје мајстори писане речи и режије који могу понекад да ми врате то осећање…

Тако се пред вама и нашло ових 10 причица. Ради се углавном о изјавама… пази сад – деце! Њихове изјаве су забележиле бејбиситерке и родитељи. Деца су увек била посебна категорија у хорорима. Сетите се само филма “Деца кукуруза”.

Па, ево их…

 

 

Пре пар година сам чувала ћерку своје пријатељице

creepy kids 13 - 10 кратких прича за лаку ноћ и спремала је за кревет – прича бејбиситерка. Дете је имало тада око 3 године и као и сва деца борила се против сна и није желела у кревет. Када ме је упитала Зашто мора у кревет, рекла сам јој да мала деца морају да спавају, да порасту, поготово мале девојчице.

– А шта је са том девојчицом иза тебе?

 

 

creepy kids 16 - 10 кратких прича за лаку ноћС

а петогодишњим рођаком сам прегледала свој албум са сликама из основне школе. На једној слици се зауставио и рекао: Он баш личи на Николаса. – Ко је Николас ? – питала сам га.

Дечко који живи у мом ормару – одговорио је нехајно и наставио да прелистава албум.


 

 

Била сам код тетке у кућној посети и кренула сам

creepy kids 18 - 10 кратких прича за лаку ноћу вц који се налази на другом спрату. На степеницама је седела моја мала рођака и правила неке гримасе. Имала је тада 4 године и била веома живахно дете. Кад сам је питала шта ради, рекла је да имитира госпођу са кикама и прави “фаце” као она. Видела сам да је ходник празан, па сам је питала где је та госпођа са кикама. Показала је у правцу зида. -Па шта ради та госпођа? – Прави смешне фаце…

Прошла сам поред ње даље, а она је наставила – њене кике су око њеног врата.

Окренула сам се и тражила да понови. -Кике су јој око врата… и наставила је да прави “смешне” гримасе… као кад се неко гуши. Отрчала сам у wц и два пута закључала врата.


 

 

creepy kids 19 - 10 кратких прича за лаку ноћJедном сам чувала малог дечака од 5 година у комшилуку. Седели смо на креветима једно преко пута другог. Изненада ми је рекао да човек, који се зове Џејкоб и који је обучен као дрвосеча, седи поред мене на каучу.

Ваљда и сам изненађен шоком на мом лицу, брзо је додао: “Не брини, неће те повредити. Он нема руке…”


 

Moj момак и ја смо чували четворогодишњег дечака Тома.

creepy kids 20 - 10 кратких прича за лаку ноћМој момак је био залуђен реинкарнацијом и причама о томе. Решио је да “испита” малог Тома, који је био веома комуникативан.

– Шта си био пре него што си постао Том? упитао га је мој дечко.

– Био сам диригент – одговорио је Том самоуверено и почео  рукама да маше, онако како то раде диригенти.

Проблем је био тај, што је Том рођен слеп и није имало шансе да икад види како то раде диригенти.


 

 

creepy kids 11 - 10 кратких прича за лаку ноћMoj дечко је погинуо у једној од оних глупих несрећа на улици (неки су ликови хтели да га опљачкају, он се супроставио…) и било ми је веома тешко. После пар недеља, отишла сам до његове фамилије.

Његов мали рођак ме је видео како плачем и упитао ме зашто сам таква.

Рекла сам му да ми мој момак много недостаје и да ми је тешко.

Погледао ме збуњено и рекао: Зашто ти недостаје? Па ено га доле, седи на трему…


 

Mој син је имао 5 или 6 година, када је ушао и рекао: Имао сам сестру, зар не? Моја ДРУГА мама и сестра су до сада већ остариле. Оне су биле у реду онда када су кола слетела с пута и запалила се… али ја нисам.

creepy kids 21 - 10 кратких прича за лаку ноћ


 

 

Kад је наша ћерка била у узрасту око 3 године, имала је као и creepy kids 15 - 10 кратких прича за лаку ноћмнога друга деца њених година, измишљену пријатељицу, која се звала Кели. И она је, као наша ћерка, јела са нама, купала се, одлазила на спавање…

Једном смо гледали на ТВ-у филм где се појављују деца којима су беоњаче скроз црне. Наша ћерка је ушла у дневну собу баш у том тренутку, и уместо да макар изгледа уплашено, нехајно је рекла: Ова девојчица изгледа баш као и Кели…


 

 

creepy kids 4 - 10 кратких прича за лаку ноћMоја најбоља пријатељица Лиза је погинула док сам била трудна и носила своју ћерку. Кад је већ имала 3,4 године, чула сам ћерку како се смеје из друге собе.

– Шта је толико смешно? упитала сам је.

– Тетка Лиза прави “фаце” и зезамо се…

Сигурна сам да јој никада нисам поменула своју пријатељицу.


 

Mој синчић се понекад будио ноћу плачући. Једом сам creepy kids 6 - 10 кратких прича за лаку ноћотишла у његову собу и питала га зашто плаче.

– Неки човек је испод мог кревета – рекао је плачним гласом.

Да би га умирила, чучнула сам доле, погледала и рекла му: Ето видиш, нема никог испод кревета.

– Знам, сад је иза твојих леђа…

 

 

Лаку ноћ вам желим…

 

wallpaper horror animaatjes 4 - 10 кратких прича за лаку ноћ

Коментари

O autoru Nenad Mašan

Lutalica, pronalazač, ljubitelj kafane, vozač teških mašina, perač prozora, pisac, dizajner, budala i naravno, ponosni Srpski nacionalista

Možda vam se svidi

novak djokovic determined - Operacija "Rolan Garos 2016."

Operacija “Rolan Garos 2016.”

Ко је и шта је Новак Ђоковић, знају сви. Многи га воле, али постоје и …